SZABADI ISTVÁN
a Mi Hazánk Mozgalom pártigazgatója
és országgyűlési képviselője

Bejelentő kérdőív a nyugdíjakkal kapcsolatban

Tisztelt Honfitársam!


A Fidesz-kormány az uniós helyreállítási forrásokért vállalta Brüsszel felé, hogy 2025-ig megreformálja a nyugdíjrendszert, melynek egyik célja a nyugdíjak egyenlőtlenségének kezelése.


A 2,4 millió nyugdíjasból minden tizedik 100 ezer Ft alatti nyugdíjat kap havonta, közülük több mint 23 ezer honfitársunk nyugdíja a 40 ezer Ft-ot sem éri el. Ezzel szemben léteznek havi 1-2 millió Ft-os luxusnyugdíjak is, a 2008 óta változatlan nyugdíjminimumhoz (28.500 Ft) képest akár százszor nagyobb nyugdíjakat is megállapíthatnak.


A nyugdíjak közti egyenlőtlenségeket tovább fokozza a nyugdíjmegállapítás módszerének igazságtalansága. A friss nyugdíjasok nyugdíjának összege a megállapítás évében a nemzetgazdasági átlagkeresethez igazodik, de a nyugdíjazás második évétől minden nyugdíjas elszegényedési csúszdára kerül, ahonnan nem tud kiugrani.


A nyugdíjak egyre inkább leszakadnak a keresetektől és a reálértékükből is folyamatosan veszítenek. A kisnyugdíjasok helyzetét súlyosbítja, hogy az inflációarányos nyugdíjemelés és a Kormány által 2021-től visszaállított 13. havi nyugdíj is a meglévő nyugdíj összegétől függ, ami tovább mélyíti a nyugdíjasok közti különbséget.


Kisnyugdíjasok százezrei élnek nagyon nehéz körülmények között, amin sürgősen változtatni kell! Arra kérem, hogy az alábbi űrlap segítségével NÉV NÉLKÜL ossza meg velünk, ha a családjában, közvetlen környezetében igazságtalanságot tapasztal a nyugdíjak megállapításával vagy a nyugdíjemeléssel kapcsolatban! A beérkezett véleményeket összesítjük és a Parlament elé terjesztjük, hogy a nyugdíjreform küszöbén szembesítsük a Kormányt mennyit ér egy ledolgozott élet jelenleg Magyarországon!


Köszönöm!


1.A nyugdíjakkal, időskori ellátással kapcsolatos véleménye, kérése:
Az információ esetén csak magára a beküldött véleményre van szükségünk, mindezt teljesen anoním módon kérjük és kezeljük.
Azonban, ha szeretné, hogy foglakozzak bővebben az Ön kérésével, akkor vagy fel velem a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken, vagy írja a bejegyzése végére a nevét és valamilyen elérhetőséget.


A gombra nyomással rögtön beküldi a kérdőívet, ezért kérjük, hogy előtte ellenőrizze, minden rendben van-e! Köszönjük!